eetgelegenheden

Schaatsen op de langste natuurijsbaan in Europa

Runn, Falun, Zweden - Gezellig hostel, hotel of bungalowpark - prachtige natuur - goedkoper dan u denkt - per auto, trein of vliegen - eenvoudig zelf te regelen - eind dec tot half maart

Eetgelegenheden

Vlak bij het hostel

Om de hoek (5 minuten lopen) van het STF Hostel Vandrarhem is een snackbar/pizzeria. Niet echt een knus onderkomen, maar het eten is goed.

Als je echt Zweeds wilt doen, loop je nog 5 minuten verder naar het benzinestation op de volgende hoek en koop je Zweedse hotdogs.

Bij datzelfde station kun je ook redelijk wat etenswaren krijgen voor als je zelf wat wilt koken (of opwarmen).

 

In het centrum

Alle restaurants zitten in het centrum van Falun. Er is voor elk wat wils.

Overdag bij de koffie: de konditorie's verkopen heerlijk gebak!

 

Framby Udde

Het bungalowpark Framby Udde heeft een restaurant dat goede lunches verkoopt. Maar in het algemeen is het restaurant 's avonds gesloten. Wil je niet in je bungalow zelf koken, maar er niet meer uit, maak dan vooraf een afspraak over het openstellen van het restaurant (als er voldoende animo is), of voor catering aan huis/bungalow.

 

Zelf koken

Niet alleen in een bungalow kun je zelf koken. Het hostel beschikt in elk van de drie gebouwen over een goed uitgeruste gemeenschappelijke keuken. Als je met een groep van minstens 15 man komt, kun je een gebouw voor de groep reserveren, en heb je de keuken (en gemeenschappelijke ruimte) voor jezelf.

Verstild ijs - foto: CG Hoij