faq eten

Schaatsen op de langste natuurijsbaan in Europa

Runn, Falun, Zweden - Gezellig hostel, hotel of bungalowpark - prachtige natuur - goedkoper dan u denkt - per auto, trein of vliegen - eenvoudig zelf te regelen - eind dec tot half maart

Is er koek-en-zopie bij het ijs?

Jawel, maar niet in dezelfde mate als in Nederland. Bij de Röxnas (het schiereiland aan het einde van de buitenwijk van Falun) is een kiosk met koffie, (warme) kaneelbollen en schaatsen slijpen. - NB: waarschijnllijk zal deze koek-en-zopie in het seizoen 17/18 niet geopend zijn!

Bij de Framby Udde kunt u binnen zitten. Dit is een restaurant dat in de winter een stevige lunch biedt.

Aan het kleinere meer Ösjön (zuidwest van Falun) waar u klunend bij Stosünd kun komen, is in de weekeinden een café geopend.

Bij het meer Vika, is een café geopend in het dorp, maar dit ligt een paar honderd meter van het ijs af.

 

Is de koffie niet heel duur in Zweden?

De koffie is duurder dan in Nederland, maar een tweede kopje koffie is gratis.

 

Is de drank niet heel duur in Zweden?

Sterke drank is duur, en uitsluitend verkrijgbaar in de overheids-drankwinkels. In Falun moet u daarvoor naar het centrum van het stadje. U kunt daar ook wijn krijgen. Die is maar een beetje duurder dan in Nederland. Gewoon bier is ongeveer even duur als in Nederland, maar niet overal verkrijgbaar. Wel kunt u overal licht alcoholische cider en licht bier (2%) verkrijgen.

 

Waar zijn er restaurants in Falun?

Vlak bij het hostel zit een spartaans ingerichte italiaan / snackbar. Meer restaurants vindt u in het centrum van het stadje Falun.

 

Kan ik zelf koken in hostel / bungalow?

Ja. Elke bungalow op de Framby Udde heeft kookgelegenheid. In het STF hostel is er een gemeenschappelijk keuken met een goede inrichting. Heeft u als groep een geheel gebouwdeel gereserveerd (vanaf 15 personen), dan is daar een eigen keuken bij inbegrepen.

 

Waar zijn de supermarkten in Falun?

Vanaf het STF hostel is de dichstbijzijnde supermarkt 15 minuten lopen (of twee haltes met de bus, elk half uur).

Vanaf de Framby Udde is de dichstbijzijnde supermarkt een half uur lopen.

In het centrum van het stadje Falun vindt u meer supermarkten.