faq rww

Schaatsen op de langste natuurijsbaan in Europa

Runn, Falun, Zweden - Gezellig hostel, hotel of bungalowpark - prachtige natuur - goedkoper dan u denkt - per auto, trein of vliegen - eenvoudig zelf te regelen - eind dec tot half maart

Wanneer is de Runn Winter Week?

Van 16 februari tot 25 februari 2017. Voor de volledige kalender, klik HIER

 

Waar vind ik meer informatie over de Runn Winter Week?

Op de website van RWW. Klik HIER

 

Is het druk op het ijs tijdens de Runn Winter Week?

Nee. Verwacht niet de mensenmassa’s zoals u bij toertochten in Nederland gewend bent. Afgelopen jaar was het aantal deelnemers ronde de 100 per toertocht.

In de weekeinden is er iets meer reuring rond de opstapplekken, maar als u tien minuten schaatst is het weer zo goed als verlaten.

 

Moet ik me vooraf inschrijven voor de Runn Winter Week?

Neen. Wel kunt u zich vooraf inschrijven voor de toertocht(en). Voor de organisatie is het prettig als u dat doet. U kunt ook op de dag zelf inschrijven, maar dan betaalt u iets meer. De zaterdagse toertocht van Dala Active Skaters is gratis, en u hoeft zich niet vooraf op te geven.

Voor een overzicht van data, klik HIER

 

Wat kosten de georganiseerde toertochten?

De tochten kosten tussen de 350 SEK en 600 SEK. Van het inschrijfgeld gaat telkens 100 SEK naar Runn-Is (de ijsmeesters die het ijs zo goed vegen!)

 

Kan ik de toertocht met noren schaatsen?

Zeker kan dat. Een deel van de deelnemers schaatst de toertochten op noren, een deel op Zweedse- of kluunschaatsen. Zie voor een vergelijking tussen de schaatstypen HIER.

 

Kan ik ter plaatse kluunschaatsen / Zweedse schaatsen huren?

Ja kluunschaatsen zijn te huur bij de Framby Udde en bij de Röxnass (het schiereiland aan het einde van de buitenwijk van Falun). Zie voor meer informatie HIER.

 

NatuurijsZweden is geen boekingskantoor of reisagent.

Alle zorg is besteed aan de juistheid van de gegevens, maar wij zijn niet aansprakelijk voor fouten op de site.

U kunt uitsluitend rechtstreeks boeken bij de aanbieders van vluchten, trein, autoverhuur en overnachtingen.

Foto's: Christian Andersson, CG. Höij, B. Larsson, C. van Dartel, T. van Engelen, S. Grosse, F. Lundin, I. Dupont, G. Jonsson, Maandagochtendgroep Jaap Eden, K. Andersson, J. Haen, A. Fennema - Drone-video's: Y.Hansen / R. Nilsson