faq toertochten

Schaatsen op de langste natuurijsbaan in Europa

Runn, Falun, Zweden - Gezellig hostel, hotel of bungalowpark - prachtige natuur - goedkoper dan u denkt - per auto, trein of vliegen - eenvoudig zelf te regelen - eind dec tot half maart

Wanneer zijn er georganiseerde toertochten?

De georganiseerde tochten zijn allemaal tijdens de Runn Winter Weken. Voor de kalender klik HIER

 

Daarnaast organiseert de plaatselijke schaatsclub Dala Active Skaters elke zaterdagochtend een techniektraining gevolgd door een korte (rustige) toertocht. Deze tocht is gratis. Aansluiten door om 10:00 uur aanwezig te zijn bij de pieren (opstapplek van het STF Hostel).

 

Is het druk op het ijs tijdens een toertocht?

Nee. Verwacht niet de mensenmassa’s zoals u bij toertochten in Nederland gewend bent. Afgelopen jaar was het aantal deelnemers rond de 100 per toertocht.

 

Moet ik me vooraf inschrijven voor een toertocht?

Voor de organisatie is het prettig als u dat doet. U kunt ook op de dag zelf inschrijven, maar dan betaalt u iets meer. De zaterdagse toertocht van Dala Active Skaters is gratis, en u hoeft zich niet vooraf op te geven.

 

Worden de toertochten door de KNSB georganiseerd?

De meeste toertochten niet. De tochten staan onder auspicien van de Zweedse schaatsbond.

 

Wat kosten de georganiseerde toertochten?

De tochten kosten tussen de 350 SEK en 600 SEK. Van het inschrijfgeld gaat telkens 100 SEK naar Runn-Is (de ijsmeesters die het ijs zo goed vegen!)

 

Kan ik de toertocht met noren schaatsen?

Zeker kan dat. Een deel van de deelnemers schaatst de toertochten op noren, een deel op Zweedse- of kluunschaatsen. Zie voor een vergelijking tussen de schaatstypen HIER.

 

Kan ik kluunschaatsen / Zweedse schaatsen huren?

Ja kluunschaatsen zijn te huur bij de Framby Udde en bij de Röxnass (het schiereiland aan het einde van de buitenwijk van Falun). Zie voor meer informatie HIER.

 

NatuurijsZweden is geen boekingskantoor of reisagent.

Alle zorg is besteed aan de juistheid van de gegevens, maar wij zijn niet aansprakelijk voor fouten op de site.

U kunt uitsluitend rechtstreeks boeken bij de aanbieders van vluchten, trein, autoverhuur en overnachtingen.

Foto's: Christian Andersson, CG. Höij, B. Larsson, C. van Dartel, T. van Engelen, S. Grosse, F. Lundin, I. Dupont, G. Jonsson, Maandagochtendgroep Jaap Eden, K. Andersson, J. Haen, A. Fennema - Drone-video's: Y.Hansen / R. Nilsson