Framby Udde

Bungalowpark Framby Udde

Bungalowpark Framby Udde

 

Voor families of groepen met (huur-)auto is het huren van een huisje (stuga) direct gelegen aan het ijs zeer geschikt.

Op een landtong in het meer Runn ligt het Pipi-Langkous-huis Strandby Främby Udde. Niet alleen een perfecte koffiestop, maar ook een camping en een bungalowpark.


U heeft de keuze uit kleinere en grotere 'stuga". Luxe blokhutten. Er zijn 4/5 persoons stuga's. (lillstuga en lodgestugan)

En er zijn wat ruimere 6 persoons huisjes (veel met uitzicht op het ijs)

De stuga zijn luxe uitgevoerd, op het terrein zijn een hot-tube en een sauna te huur.

Elke stuga is voorzien van een keuken (maar de dichstbijzijnde winkel is  bijna 5 km verderop in het centrum van Falun)

Het restaurant van Strandby Framby Udde is 's avonds alleen op aanvraag geopend.


Let op! Veranderingen bij bungalowpark Framby Udde


Als je als eens eerder een huisje hebt gereserveerd bij de Framby Udde: Boeken via de website van Framby Udde lukt dit seizoen niet meer. De eigenaren van de huisjes en de beheerder van het park zijn gescheiden wegen gegaan.


De boekingssite van de nieuwe eigenaren (www.falunstrandby.se/is nog niet helemaal volledig. Je kunt gebruik maken van een reserveringsformulier op de website van de Runn Winter Week. (óók als je buiten de RWW wilt huren): https://www.runnwinterweek.se/verblijf.html


De Främby Udde Resort is zeer geschikt voor het schaatsen (direct aan het meer gelegen),  maar minder geschikt als je aangewezen bent op OV:

  • De Framby Udde ligt 4,5 km van het centrum van Falun.
  • Bus 12 (naar en van Kallviken) rijdt 1 tot 4 keer per uur. Maar de dichtstbijzijnde bushalte is nog 10/15 minuten lopen.


NB: de accommodatie in het STF Hostel Vandrarhem is ongewijzigd (15% korting op de overnachtingsprijs als je de code NLFW03 vermeldt) Zie HIER