STF Vandrarhem

Hostel STF Vandrarhem

(Sport) Hostel STF Vandrarhem Falun


Het hostel STF Vandrarhem ('wandelhuis') is mijn favoriete plek. Geen overbodige luxe (je maakt zelf je bed op), maar  van alle gemakken voorzien. Je kunt je eigen gang gaan, of je aansluiten bij de andere gasten.

Op verzoek kun je een lunch-pakket voor onderweg mee krijgen. Je thermosfles wordt gevuld, wat drinken, nog wat lekker dingen en van het ontbijtbuffet maak je zelf net zoveel boterhammetjes (en eitjes) klaar als je zelf wilt.

Je kunt zelf in de gemeenschappelijke keuken koken (een supermarkt op 15 minuten lopen) of je kunt eten in de pizzeria om de hoek.


Het hostel is uitstekend met Openbaar Vervoer te bereiken en ligt op 7 minuten lopen van de centrale schaats-opstapplek.


Voor families zijn er 4- en 6-persoonskamers. Er zijn een paar 1-persoonskamers en verder 2- en 3-persoonskamers.

Een groep vanaf 15 personen kan een van de drie gebouwen helemaal afhuren (inclusief eigen keuken). Voor groepen kan er tevens voor lunch en/of diner gezorgd worden.


Heel handig zijn de grote droogkasten. Beetje veel sneeuw gehad: spullen in de kast en een paar uur later zijn ze kurkdroog.


Kom je aan per trein op Falun central Station, dan is aan de overzijde van de weg het busstation. Lijn 11 naar Hosjö rijdt elk kwartier / half uur en brengt je tot vlak bij het hostel (halte Koppartorget). Dienstregeling bus 11.


In het hostel spreekt men ook Engels.Met NatuurijsZweden 15% korting op de overnachtingsprijs.


(Uitsluitend bij het hostel STF Vandrarhem in Falun.)

Geef de kortingscode NLFW03 door bij je reservering/boeking en de korting wordt berekend.


De bookingssite van het hostel laat gelijk zien of er nog plek is op de gewenste data. Bij het boeken kun je bij "message/special request" de code NLFW03 doorgeven om in aanmerking te komen voor de korting. Website STF Falun


Eerst wat meer info? Bezoek de website.


NB: Zowel bij het boeken op Booking.com als bij het rechtstreeks boeken bij het hostel geldt, dat je tot een paar dagen voor aankomst nog kosteloos kunt annuleren. Prettig als je niet helemaal zeker van de ijsomstandigheden bent (vooral eind december en begin januari).


Speciale verzoeken/vragen; liever rechtstreeks contact?

Stuur een gewone mail naar info(at)stffalun.se (in het engels) en meld daarin:

aankomstdatum (arrival)

vertrek (departure)

aantal personen (number of persons)

aantal kamers (number of rooms).

Vermeld de kortingscode NLFW03