Omgeving

Verblijf in de omgeving

Verblijf in de omgeving (van Falun)

 

Wil je nog wat meer in de natuur, dan kun je ook buiten Falun overnachten.

Deze overnachtingsplekken zijn alleen goed te bereiken met een eigen (huur-)auto.


Bijvoorbeeld:


Näsets Marcusgård

Een grote boerderij in Furudal, een half uur rijden van Orsa en een uurtje rijden van Falun. Een Nederlands echtpaar biedt daar 2 vakantiewoningen aan, geschikt tot 10 en 6 personen. Uiteraard zijn er ter plekke ook nog vele andere activiteiten mogelijk. Klik HIER voor meer info.


Svabensverk

Een 9- persoons vakantiehuis met wellnessvoorzieningen in het kleine dorpje Svabensverk, Ensviken, dat op 40 min. rijden van het Runnmeer ligt. In het piepkleine dorpje met maar 69 inwoners, wordt ook een 3 km ijsbaan geveegd voor de voordeur van het vakantiehuis, waarbij de eigenaar vaak de enige schaatser is. Klik HIER voor meer info.


Mieps Huset B&B en Stuga

Midden in de natuur maar toch niet al te ver van de "beschaving" vind je in Zuid Dalarna: Mieps Huset (NL eigenaren).

(2 1/2 uur rijden vanaf Stockholm). Een uitstekende plek om te langlaufen met o.a. een verlichte route in Nyhammar. Binnen een uur rijden vindt je twee 2 skigebieden.

Iets meer dan een uur (naar het Noorden) rijden en je staat op Runn.


De stuga Älg wordt verwarmd met elektrische radiatoren en een fijne houtkachel. De grote Stuga Älg is geschikt voor max 6 personen (1 2-persoonsbed en 4 1-persoons in de vorm van stapelbed/ bedstee), geen extra kosten, wifi en honden gratis. Geen omheinde tuin maar wel midden in het bos.

Voor lezers van NatuurijsZweden.nl: 10% korting! Geef NIJS10% aan bij de boeking.

Klik HIER voor meer info.