vliegen Sigtuna

Van Arlanda naar Sigtuna

Sigtuna vlak bij ArlandaDe snelste manier om van het vliegveld Arlanda Stockholm in Sigtuna te komen is waarschijnlijk op de fiets: het is slechts 13 km.

 

In de winterse praktijk zult u eerder kiezen voor een huurauto of – beter nog – voor het openbaar vervoer.

Sigtuna is zeer gemakkelijk te bereiken.

Op het vliegveld loopt u naar Terminal 5. Daar vindt u zowel de bussen naar de autoverhuurbedrijven, als de lokale bussen. Let op: de wandeling van de aankomsthal van KLM naar terminal 5 duurt zo’n 15 minuten.

 

 

De directe bus gaat eens per uur en doet er een half uur over (bus 579). Bussen naar treinstation Märsta (bus 583), waar u overstapt op een bus naar Sigtuna (bus 570 of 575), doen er in totaal 40 – 55 minuten over, en gaan ongeveer elk kwartier.

Ben je van plan met de bus naar Sigtuna te gaan, download dan de app SL. Daarmee krijg je alle reisinformatie van het openbaar vervoer rond Stockholm.

 

Let op! Het is niet mogelijk een kaartje te kopen in de bus. Koop je kaartje vooraf. Dat kan met behulp van de app SL (en je creditcard). Probeer je creditcard voor internationale internetbetalingen vooraf uit, zodat je niet op de bus staat te wachten en een foutmelding op je scherm krijgt (ervaring! ;-)

Je kunt ook vooraf een kaartje kopen bij de Pressbyrån. Op het vliegveld Arlanda vind je die in ‘Skycity’  halverwege je wandeling van de bagageband naar Terminal 5. Als je dat vergeten bent, is er op de laagste verdieping van terminal 5 een informatiedesk. Hier verkoopt men ook kaartjes voor de bus(sen) naar Sigtuna.


Tip: Als je denkt de rechtstreekse bus te gaan missen, kun je ook op de bus naar Märsta stappen vlak voor Terminal 2. Dat scheelt lopen. Een kaartje kun je dan kopen bij de informatiebalie in diezelfde hal 2.


Let op: Er staan overal kaartverkoopmachines. Géén van deze machines verkoopt kaartjes voor de bussen naar Märsta en Sigtuna.

 

En ten slotte kun je natuurlijk ook een taxi of uber nemen van het vliegveld tot Märsta of de hele afstand tot Sigtuna.

 

Vanuit Stockholm is de snelste methode om met de trein naar Märsta te gaan en daar de bus voor het laatste stukje te nemen (zie hiervoor). Zie hier voor alle info over de Zweedse treinen (www.sj.se)

Overzicht van Arlanda - Klik op de afbeelding voor vergroting